Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 250 γρ. Βιτάμ λιωμένο
- 220 γρ. πετιμέζι
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 220 γρ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
- 80 γρ. κονιάκ
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
- 1½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξεκινάμε!
- 1 Πέρασε από κόσκινο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ -κυριολεκτικά.
- 2 Ρίξε το λιωμένο Βιτάμ
- 3 Τώρα διάλυσε τη σόδα στον χυμό του πορτοκαλιού και στείλ’ τη να συναντήσει το πετιμέζι μέσα στη λεκάνη.
- 4 Πρόσθεσε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ –η παρέα της λεκάνης θα το εκτιμήσει-, και συνέχισε το ανακάτεμα.
- 5 Ρίξε σταδιακά το αλεύρι και ζύμωσε ελαφρά, μέχρι αυτό που κρατάς στα χέρια σου να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
- 6 Όταν η ζύμη εκτός από ομοιόμορφη είναι και σφιχτή, ήρθε η στιγμή γι’ αυτό που λέμε «Πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια»: να πλάσεις τα μουστοκούλουρα σε σχήματα της αρεσκείας σου. Στη συνέχεια, τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί αλειμμένο με Βιτάμ
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου