Κοτόπουλο με θυμάρι
    Σιγουρέψου ότι έχεις:
 - 800 γραμμ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φαρδιές φέτες  
 
- 1 Σπιτικός ζωμός λαχανικών 
 
- 4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 
 
- 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι  
 
-  
 
- 100 ml λευκό κρασί (6 κουταλιές της σούπας)  
 
-  
 
- 1½ κουταλιά ζάχαρη καστανή 
 
- 80 γρ. Βιτάμ Soft (3 κουταλιές της σούπας) 
 
- Αλάτι, πιπέρι
 
   Ξεκινάμε!
- 1 Καθάρισε και κόψε το κάθε κρεμμύδι σε ψιλές φέτες. Σου φέρνει δάκρυα στα μάτια, έτσι δεν είναι;
 
- 2 Πλύνε το στήθος κοτόπουλου και κόψ΄ το σε φαρδιές φέτες.
 
- 3 Βάλε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι το  Βιτάμ
      
 να λιώσει. 
- 4 Ρόδισε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνοντας και προσθέτοντας 4-5 κλωναράκια θυμάρι.
 
- 5 Ρίξε τώρα μέσα τον σπιτικό ζωμό λαχανικών και άφησε το κοτόπουλο να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
 
- 6 Σειρά έχουν τα κρεμμύδια… Βάλ’ τα στο τηγάνι και συνέχισε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά ακόμη.
 
- 7 Πασπάλισε  το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια με τη ζάχαρη και δυνάμωσε λίγο τη φωτιά:  θα καραμελώσουν ελαφρά και θα είναι να γλύφεις τα δάχτυλά σου.
 
- 8 Περίχυσε με το κρασί, δυνάμωσε τη φωτιά και προσπάθησε να αντισταθείς στις μεθυστικές μυρωδιές.
 
- 9 Όταν εξατμιστεί το κρασί, κατέβασε το φαγητό και σέρβιρε με 4-5 κλωναράκια θυμάρι. Καλή όρεξη!
 
 
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου