Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Κοτόπουλο με θυμάρι

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 800 γραμμ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φαρδιές φέτες
  • 1 Σπιτικός ζωμός λαχανικών
  • 4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 100 ml λευκό κρασί (6 κουταλιές της σούπας)
  • 1½ κουταλιά ζάχαρη καστανή
  • 80 γρ. Βιτάμ Soft (3 κουταλιές της σούπας)
  • Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε και κόψε το κάθε κρεμμύδι σε ψιλές φέτες. Σου φέρνει δάκρυα στα μάτια, έτσι δεν είναι;
  • 2 Πλύνε το στήθος κοτόπουλου και κόψ΄ το σε φαρδιές φέτες.
  • 3 Βάλε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι το Βιτάμ
    να λιώσει.
  • 4 Ρόδισε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνοντας και προσθέτοντας 4-5 κλωναράκια θυμάρι.
  • 5 Ρίξε τώρα μέσα τον σπιτικό ζωμό λαχανικών και άφησε το κοτόπουλο να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  • 6 Σειρά έχουν τα κρεμμύδια… Βάλ’ τα στο τηγάνι και συνέχισε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά ακόμη.
  • 7 Πασπάλισε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια με τη ζάχαρη και δυνάμωσε λίγο τη φωτιά: θα καραμελώσουν ελαφρά και θα είναι να γλύφεις τα δάχτυλά σου.
  • 8 Περίχυσε με το κρασί, δυνάμωσε τη φωτιά και προσπάθησε να αντισταθείς στις μεθυστικές μυρωδιές.
  • 9 Όταν εξατμιστεί το κρασί, κατέβασε το φαγητό και σέρβιρε με 4-5 κλωναράκια θυμάρι. Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου