Κοτόπουλο με θυμάρι
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 800 γραμμ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φαρδιές φέτες
- 1 Σπιτικός ζωμός λαχανικών
- 4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
-
- 100 ml λευκό κρασί (6 κουταλιές της σούπας)
-
- 1½ κουταλιά ζάχαρη καστανή
- 80 γρ. Βιτάμ Soft (3 κουταλιές της σούπας)
- Αλάτι, πιπέρι
Ξεκινάμε!
- 1 Καθάρισε και κόψε το κάθε κρεμμύδι σε ψιλές φέτες. Σου φέρνει δάκρυα στα μάτια, έτσι δεν είναι;
- 2 Πλύνε το στήθος κοτόπουλου και κόψ΄ το σε φαρδιές φέτες.
- 3 Βάλε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι το Βιτάμ
να λιώσει.
- 4 Ρόδισε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνοντας και προσθέτοντας 4-5 κλωναράκια θυμάρι.
- 5 Ρίξε τώρα μέσα τον σπιτικό ζωμό λαχανικών και άφησε το κοτόπουλο να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- 6 Σειρά έχουν τα κρεμμύδια… Βάλ’ τα στο τηγάνι και συνέχισε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά ακόμη.
- 7 Πασπάλισε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια με τη ζάχαρη και δυνάμωσε λίγο τη φωτιά: θα καραμελώσουν ελαφρά και θα είναι να γλύφεις τα δάχτυλά σου.
- 8 Περίχυσε με το κρασί, δυνάμωσε τη φωτιά και προσπάθησε να αντισταθείς στις μεθυστικές μυρωδιές.
- 9 Όταν εξατμιστεί το κρασί, κατέβασε το φαγητό και σέρβιρε με 4-5 κλωναράκια θυμάρι. Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου