Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Φακές με ρύζι

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά Ζωμού Extra Γεύση Λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές τριμμένη ρίγανη
  • 250 γρ. Φακές χονδρές
  • 3 μέτρια κομμένα κρεμμύδια
  • 3/4 φλιτζανιού ρύζι Καρολίνα

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε τις φακές σε μία κατσαρόλα μαζί με μία κουταλιά Extra Γεύση Λαχανικών, τα κρεμμύδια και ένα λίτρο νερό, και βράσ' τις για 30 λεπτά περίπου.
  • 2 Εδώ έρχεται η έκπληξη: αντί να συνεχίσεις το βράσιμο, βάζεις τις μισοβρασμένες φακές μαζί με τα υγρά τους σε ένα ταψάκι.
  • 3 Από πάνω ρίχνεις το ελαιόλαδο
    , αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη, και βάζεις το ταψάκι σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 220°C.
  • 4 Μόλις οι φακές αρχίσουν να βράζουν, ρίξε στο ταψί και το ρύζι και άφησε να βράσουν μαζί για περίπου ένα τέταρτο. Αυτό ήταν όλο!
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου