Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 250 γρ. Βιτάμ λιωμένο
 - 220 γρ. πετιμέζι
 - 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 - 220 γρ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
 - 80 γρ. κονιάκ
 - 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
 - 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
 - 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
 - 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
 - 1½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
Ξεκινάμε!
- 1 Πέρασε από κόσκινο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ -κυριολεκτικά.
 - 2 Ρίξε το λιωμένο  Βιτάμμαζί με το πετιμέζι και τη ζάχαρη σε μια βαθιά λεκάνη, και ανακάτεψε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Έγινε αυτό; Ωραία!
 - 3 Τώρα διάλυσε τη σόδα στον χυμό του πορτοκαλιού και στείλ’ τη να συναντήσει το πετιμέζι μέσα στη λεκάνη.
 - 4 Πρόσθεσε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ –η παρέα της λεκάνης θα το εκτιμήσει-, και συνέχισε το ανακάτεμα.
 - 5 Ρίξε σταδιακά το αλεύρι και ζύμωσε ελαφρά, μέχρι αυτό που κρατάς στα χέρια σου να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
 - 6 Όταν  η ζύμη εκτός από ομοιόμορφη είναι και σφιχτή, ήρθε η στιγμή γι’ αυτό  που λέμε «Πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια»: να πλάσεις τα  μουστοκούλουρα σε σχήματα της αρεσκείας σου. Στη συνέχεια, τοποθέτησέ τα  σε ένα ταψί αλειμμένο με  Βιτάμκαι ψήσ’ τα για 20-25 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180ºC.
 
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου