Σιγουρέψου ότι έχεις:
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
- 120 γρ. φυτίνη με βούτυρο γάλακτος
- 180 γρ. τριμμένα μπισκότα πτι μπερ
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 120 γρ. φυτίνη με βούτυρο γάλακτος
- 120 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 400 ml. γάλα εβαπορέ
- 2 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε φέτες
- 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
- 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ:
- 300 ml. κρέμα γάλακτος
- 3 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
- 1 κάψουλα βανίλιας
Ξεκινάμε!
- 1 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ:
- 2 Σε ένα τηγάνι λιώσε τη φυτίνη
- 3 Σε ένα πυρίμαχο στρογγυλό σκεύος 23 εκ. άπλωσε τη ζύμη με πάχος 1 εκ.
- 4 Βάλε το σκεύος στο ψυγείο να παγώσει για 10 λεπτά.
- 5 Στη συνέχεια, σε προθερμασμένο φούρνο ψήσε τη βάση στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 6 Λιώσε την κουβερτούρα σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και στη συνέχεια άπλωσέ την σε όλη την επιφάνεια της ψημένης βάσης από τα μπισκότα. Καλό θα ήταν να τη βάζεις για λίγο μέσα στο ψυγείο και να την αφήσεις να κρυώσει ώστε να κάνει καλή κρούστα επάνω στη βάση παραμένοντας ταυτόχρονα παχύρρευστη.
- 7 Σε ένα τηγάνι προετοίμασε τη σάλτσα καραμέλας ρίχνοντας τη φυτίνη
- 8 Βγάλε το τηγάνι από την εστία, άφησε να κρυώσει λίγο η σάλτσα και ρίξε μέσα τις μπανάνες και μαγείρεψέ τις ελαφρά.
- 9 Βάλε το μίγμα της μπανάνας στο πυρίμαχο σκεύος.
- 10 'Απλωσε το σε όλη την επιφάνεια και βάλε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- 11 Χτύπα την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη εως ότου γίνουν σαντιγύ και στη συνέχεια άπλωσε την επάνω στην τάρτα.
- 12 Τέλος, πούδραρε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου