Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Γαλατόπιτα

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4-6 φύλλα κρούστας
  • 120 γρ. Βιτάμ λιωμένο
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 αβγά μεγάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  Ξεκινάμε!
  • 1 Άλειψε με Bιτάμ ένα μέτριο ταψί και άπλωσε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα κι αυτά με το λιωμένο Βιτάμ
    .
  • 2 Προθέρμανε τον φούρνο στους 180-200°C και φούρνισε το ταψί με τα φύλλα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • 3 Στη συνέχεια, χαμήλωσε τοv φούρνο στους 160-170°C, για να μην γίνει η γαλατόπιτα κάρβουνο, και χτύπησε τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα στο μίξερ να αφρατέψουν.
  • 4 Πρόσθεσε το γάλα στο μίγμα, σιγά-σιγά όμως και χτυπώντας ελαφρώς, μέχρι να ομογενοποιηθεί.Ρίξε το μίγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήσε για 45-55 λεπτά στους 160-170°C, εκεί που το είχαμε αφήσει δηλαδή.
  • 5 Έχει σημασία, γιατί αν παραψηθεί, θα στεγνώσει.Τρύπησε τώρα το γλυκό με ένα πιρούνι. Όχι για παιχνίδι, αλλά για να δεις αν μένουν στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά.
  • 6 Όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, άφησε τη γαλατόπιτα να κρυώσει και πούδραρε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου