Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 8 μέτριες φέτες καρπούζι
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 6 κουτ. σούπας μέλι
- 100 γρ. Βιτάμ
- 8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. σουσάμι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Ξεκινάμε!
- 1 Κόψε το καρπούζι αφαιρώντας τη φλούδα του και βγάζοντας τα σποράκια. Μέχρι εδώ θα έλεγε κανείς ότι ετοιμάζεσαι να φας μια φέτα καρπούζι.
- 2 Εσύ, όμως, βάλε τις φέτες σε ένα σουρωτήρι και πίεσε καλά για να βγει ο χυμός του καρπουζιού.
- 3 Λιώσε μετά τη μισή ποσότητα Βιτάμ
- 4 Με την υπόλοιπη μαργαρίνη άλειψε ένα μικρό ταψί και πασπάλισε τον πάτο του με σουσάμι μέχρι να τον καλύψει καλά.
- 5 Από πάνω στρώσε τη ζύμη σε πάχος 2 εκατοστά και πασπάλισε και πάλι με το σουσάμι.
- 6 Ψήσε για 45 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180ºC.
- 7 Όταν η πίτα ψηθεί και ροδίσει, περίχυσε με το υπόλοιπο μέλι και, πριν την παρουσιάσεις στο κοινό, πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου