Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Kαρπουζόπιτα

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 8 μέτριες φέτες καρπούζι
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 6 κουτ. σούπας μέλι
  • 100 γρ. Βιτάμ
  • 8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. σουσάμι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Ξεκινάμε!

  • 1 Κόψε το καρπούζι αφαιρώντας τη φλούδα του και βγάζοντας τα σποράκια. Μέχρι εδώ θα έλεγε κανείς ότι ετοιμάζεσαι να φας μια φέτα καρπούζι.
  • 2 Εσύ, όμως, βάλε τις φέτες σε ένα σουρωτήρι και πίεσε καλά για να βγει ο χυμός του καρπουζιού.
  • 3 Λιώσε μετά τη μισή ποσότητα Βιτάμ
    και ανακάτεψέ τη με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μισό μέλι και όλη τη στυμμένη ψίχα του καρπουζιού, μέχρι να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ ρευστή, αλλά ούτε και πολύ σφιχτή.
  • 4 Με την υπόλοιπη μαργαρίνη άλειψε ένα μικρό ταψί και πασπάλισε τον πάτο του με σουσάμι μέχρι να τον καλύψει καλά.
  • 5 Από πάνω στρώσε τη ζύμη σε πάχος 2 εκατοστά και πασπάλισε και πάλι με το σουσάμι.
  • 6 Ψήσε για 45 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180ºC.
  • 7 Όταν η πίτα ψηθεί και ροδίσει, περίχυσε με το υπόλοιπο μέλι και, πριν την παρουσιάσεις στο κοινό, πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου